Gå direkt till innehåll
Camilla Ericsson pratar psykisk ohälsa och hur man kan förbättra sitt psykiska mående.
Camilla Ericsson pratar psykisk ohälsa och hur man kan förbättra sitt psykiska mående.

Nyhet -

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – varför ökar den psykiska ohälsan?

Den psykiska ohälsan har under de senaste tio åren ökar kraftigt. I det nya avsnittet av Vårdfrågan reder psykoterapeuten Camilla Ericsson ut varför och ger handfasta tips på vad man kan göra för att minska risken för bland annat ångest och depression.

Camilla Ericsson arbetar på BålstaDoktorns vårdcentral i Region Uppsala och har tidigare arbetat i specialistpsykiatrin. Varje dag möter hon patienter med olika grad av psykiska besvär.

I det nya avsnittet av Vårdfrågan berättar hon om vilka besvär som är vanligast, varför fler yngre än äldre drabbas och guidar i djungeln av råd och tips för att bygga motståndskraft.

Lyssna i spelaren nedan eller via ljudplattformarna Spotify, Acast, Itunes/Podcaster eller Soundcloud. Avsnittet är också tillgängligt på Praktikertjänsts webbplats.

Vårdfrågan är en podd där experter intervjuas om aktuella ämnen inom tandvård och hälso- och sjukvård. Podden tar upp en bred palett av ämnen och varje avsnitt är en djupdykning på mellan 20 minuter och 1 timme.

Kategorier

Kontakter

Erik Magni

Erik Magni

Presskontakt Presschef Praktikertjänst 010-1283666 (pressjour)

Relaterat innehåll

Nypremiär av podden Vårdfrågan – valet och vården

Nypremiär av podden Vårdfrågan – valet och vården

Nu har det gått en månad sedan valet och i nypremiären av Praktikertjänsts podd Vårdfrågan reder Kata Hansson ut resultatet och hur tandvården och hälso- och sjukvården kan påverkas. Kata Hansson är ansvarig för samhällskontakter på Praktikertjänst med en lång bakgrund i politiken.

I Vårdfrågan #23 intervjuas Kenneth Jacobsson och Anders Jonsson om det nya coronaviruset.

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan - coronaspecial

Det nya coronaviruset har lamslagit nästan hela världen och uppemot 10 miljoner människor har bekräftats smittade, varav nära en halv miljon avlidit. I Vårdfrågan förklarar läkaren Kenneth Jacobsson och tandläkaren Anders Jonsson hur viruset slagit mot sjukvården och tandvården och hur hösten kan komma att se ut.

I Vårdfrågan #22 medverkar distriktsläkaren Lasse Wilhelmsson från Kvarnholmens Vårdcentral.

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – att starta och driva vårdcentral

Att starta och driva eget är inte alltid lätt, men en som tagit steget är distriktsläkaren Lasse Wilhelmsson på Kvarnholmens Vårdcentral. I Vårdfrågan förklarar han varför det är viktigt att kunna styra sin egen vardag och att Praktikertjänst är den perfekta blandningen av charterresa och att boka resan själv.

Ella Bohlin (KD), vårdutvecklingsregionråd i Region Stockholm, medverkar i podden Vårdfrågan.

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – kompetensförsörjning i vården

Över i stort sett hela Sverige saknas medarbetare i vården. Tuffast är det på mindre orter och i glesbygd där det saknas såväl läkare och sjuksköterskor som tandläkare och tandhygienister. I Vårdfrågan berättar vårdutvecklingsregionrådet Ella Bohlin (KD) hur hon vill lösa situationen och varför staten behöver ta ett fastare grepp om hälso- och sjukvården.

I det här avsnittet berättar Carl-Olof Veraeus om utmaningarna med digitala vårdbesök.

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – utmaningarna med digitala vårdmöten

Digitala vårdbesök har sprängt miljardvallen och patienterna ansluter i strid ström. Samtidigt saknas fortfarande lösningar för ett hållbart ersättningssystem och verklig kontinuitet. I det senaste avsnittet av podden Vårdfrågan berättar Carl-Olof Veraeus om utmaningarna med digitala vårdbesök.

I senaste avsnittet av Vårdfrågan medverkar Magnus Isacson från SFAM och Louise Madsen från DLF Stockholm.

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – vart är primärvården på väg?

Sedan den 1 juli 2021 är primärvården basen i hälso- och sjukvården. Men rapport efter rapport visar att primärvården går på knäna och att omställningen till en god och nära vård går trögt. Det senaste avsnittet av Vårdfrågan handlar om primärvården och vart den är på väg. Medverkar gör Magnus Isacson, ordförande SFAM, och Louise Madsen, ordförande DLF Stockholm.

Praktikertjänst - långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige

Praktikertjänst är en av Sveriges största vårdgivare med både de nöjdaste patienterna och medarbetarna. Vi är kooperativt ägda och styrda av 1200 ledande praktiker - bland annat tandläkare, tandhygienister, sjuksköterskor, läkare, fysioterapeuter och psykologer. Vår vision är långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige. I över 60 år har vi tillsammans utvecklat svensk vård utifrån ett praktikerperspektiv och varje dag gör 8000 medarbetare verklig skillnad för våra patienter på 750 mottagningar i hela Sverige.

Praktikertjänst

Adolf Fredriks Kyrkogata 9
103 55 Stockholm
Sverige