Gå direkt till innehåll

Ämnen: Regionfrågor

Anders Jonsson, tandläkare och kvalitetschef på Praktikertjänst kommenterar tandvårdsutredningen.

Praktikertjänsts remissvar på utredningen När behovet får styra – ett tandvårdssystem för en mer jämlik tandhälsa

Praktikertjänst bifaller flera av förslagen och rekommendationerna i utredningen När behovet får styra – ett tandvårdssystem för en mer jämlik tandhälsa, men poängterar att utredningen borde berört frågor om hur framtidens tandvård ska organiseras. Dessutom riskerar en prisreglering att ha negativ påverkan på tillgänglighet, kompetensutveckling, administration och strukturomvandling.

Erik Strand, vd och koncernchef, Praktikertjänst

Praktikertjänst får fortsatt höga betyg i Nationell patientenkät för primärvård

Precis som tidigare år presterar Praktikertjänsts vårdcentraler mycket bra när SKL mäter patientnöjdhet i Nationell patientenkät för primärvård. Hela 14 vårdcentraler i Praktikertjänsts regi kvalar in på topp 100 och Praktikertjänst överträffar rikssnittet i samtliga sju dimensioner som mäts. Störst skillnad är det inom kategorierna helhetsintryck och kontinuitet/koordinering.

Visa mer

Praktikertjänst - långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige

Praktikertjänst är en av Sveriges största vårdgivare med både de nöjdaste patienterna och medarbetarna. Vi är kooperativt ägda och styrda av 1200 ledande praktiker - bland annat tandläkare, tandhygienister, sjuksköterskor, läkare, fysioterapeuter och psykologer. Vår vision är långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige. I över 60 år har vi tillsammans utvecklat svensk vård utifrån ett praktikerperspektiv och varje dag gör 8000 medarbetare verklig skillnad för våra patienter på 750 mottagningar i hela Sverige.

Praktikertjänst

Adolf Fredriks Kyrkogata 9
103 55 Stockholm
Sverige