Gå direkt till innehåll
Praktikertjänst öppnar ny vårdcentral på Telefonplan

Pressmeddelande -

Praktikertjänst öppnar ny vårdcentral på Telefonplan

Praktikertjänst öppnar ny vårdcentral på Telefonplan. Idag har de som bor eller arbetar kring Telefonplan långt till närmsta vårdcentral. Den tidigare vårdcentralen i området, Telefonplans Husläkarmottagning, förlorade sitt avtal med landstinget förra året. Området har en kraftig inflyttning av både boende och företag så det är extra roligt att nu kunna erbjuda bra vård till alla i området.

Den 17 september öppnar Praktikertjänst en ny vårdcentral på Telefonplan, Telefonplans Vårdcentral, med både distriktsläkarmottagning, distriktssköterskemottagning och barnavårdscentral. Anna Thoring och Anders Hallek, är båda verksamhetsansvariga för mottagningen och kollegor sedan många år.

– Jag och Anders är båda specialister i allmänmedicin och har arbetat många år tillsammans på en vårdcentral i söderort. Vi har även arbetat med flertalet av dem vi har anställt. Nu känns det roligt att tillsammans få utveckla verksamheten på Telefonplan utifrån det här områdets nuvarande och kommande behov, säger Anna Thoring.

Idag har de som bor eller arbetar kring Telefonplan långt till närmsta vårdcentral. Den tidigare vårdcentralen i området, Telefonplans Husläkarmottagning, förlorade sitt avtal med landstinget förra året. Området har en kraftig inflyttning av både boende och företag så det är extra roligt att nu kunna erbjuda bra vård till alla i området.

– För oss är det viktigt att de som arbetar och bor i området får en personlig och professionell vård. Som patient känner du dig trygg om du träffar samma läkare/sjuksköterska som känner dig och din familj. Och som vårdpersonal är det lättare att då göra korrekta bedömningar av vad patienten behöver, säger Anna Thoring.

På vårdcentralen kommer det bland annat att finnas ett närlab för provtagning, möjlighet till vaccinationer, drop-in-mottagning för akuta besvär samt tillgång till KBT-terapeut. För personer med sömnstörning erbjuder vi gruppbehandling med KBT. Våra små patienter får tillsammans med sina föräldrar träffa en erfaren BVC-sköterska och finns det behov också en barnläkarspecialist.

Om ni vill veta mer eller har frågor får ni gärna kontakta Anna Thoring på telefon 070-538 66 40 eller e-post anna.thoring@ptj.se

Vänliga hälsningar,

Anna Thoring, distriktsläkare
Telefonplans Vårdcentral
Gamla Telefonfabriken
Telefonvägen 30

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Praktikertjänst

Praktikertjänst är den största koncernen inom privat tandvård och hälso- och sjukvård i Sverige. Affärsmodellen är unik med 2 120 aktieägare som själva är verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet. Omsättningen är cirka 9 miljarder kronor och antalet medarbetare cirka 8 770. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag.

Kontakter

Erik Magni

Erik Magni

Presskontakt Presschef Praktikertjänst 010-1283666 (pressjour)

Relaterat innehåll

Praktikertjänst - långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige

Praktikertjänst är en av Sveriges största vårdgivare med både de nöjdaste patienterna och medarbetarna. Vi är kooperativt ägda och styrda av 1200 ledande praktiker - bland annat tandläkare, tandhygienister, sjuksköterskor, läkare, fysioterapeuter och psykologer. Vår vision är långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige. I över 60 år har vi tillsammans utvecklat svensk vård utifrån ett praktikerperspektiv och varje dag gör 8000 medarbetare verklig skillnad för våra patienter på 750 mottagningar i hela Sverige.

Praktikertjänst
Adolf Fredriks Kyrkogata 9
103 55 Stockholm
Sverige