Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Praktikertjänst öppnar Citymottagningen - hälsocentral i Umeå

Den 30 augusti invigs en ny privat vårdcentral Citymottagningen – hälsocentral i Umeå, som drivs av Praktikertjänst. Hög tillgänglighet, trygghet, kontinuitet och kvalitet är några faktorer som Citymottagningen erbjuder sina patienter.

 

Verksamheten kommer att starta den 1 september och finnas i samma lokaler som den tidigare landstingsdrivna Citymottagningen. Tre allmänläkare med lång erfarenhet av primärvård och som är välkända på orten kommer att fortsätta den tidigare andan av god vård genom att erbjuda patienter primärvård samt BVC-mottagning, barnmorska, kurator, sjukgymnastik, arbetsterapeut, dietist och medicinsk fotvård, hälsokontroller, resevaccinationer och intyg till enskilda och företag.

 

Mottagningen har avtal med landstinget och ingår i Hälsoval Västerbotten. Det innebär att kostnaderna som patient är desamma som om man går på någon av landstingets hälsocentraler. Man ringer direkt till vårdcentralen och bokar en tid.

 

– Vi erbjuder hela familjen en personlig och fast läkarkontakt där man snabbt och effektivt får hjälp med både akuta och kroniska besvär, säger Jonas Häggroth, distriktsläkare på Citymottagningen i Umeå. Vårt mål är att våra patienter ska känna sig trygga och nöjda med sitt val av hälsocentral.

 

Mer information finns på www.citymottagningen.com

 

För frågor vänligen kontakta:

Jonas Häggroth, Citymottagningen Umeå, tfn: 090-785 93 21, mobil: 0703 - 04 96 98, e-post: jonas.haggroth@ptj.se

Ulrica Franzén, Kommunikationsdirektör Praktikertjänst, tfn: 08-789 38 20, mobil: 070-789 38 20, e-post: ulrica.franzen@ptj.se

 

Praktikertjänst är Sveriges största koncern inom privat, entreprenörsdriven tandvård och hälso- och sjukvård där de 2 100 aktieägarna själva arbetar som verksamhetsansvariga på mottagningar över hela landet. Aktieägarna är tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, läkare, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, sjuksköterskor, barnmorskor, socionomer, kiropraktorer och dietister. Inom koncernen finns ett femtontal mindre och medelstora dotterbolag. Omsättningen år 2009 var 8,3 miljarder kronor och antalet medarbetare var cirka 8 700.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Erik Magni

Erik Magni

Presskontakt Presschef Praktikertjänst 010-1283666 (pressjour)

Praktikertjänst - långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige

Praktikertjänst är en av Sveriges största vårdgivare med både de nöjdaste patienterna och medarbetarna. Vi är kooperativt ägda och styrda av 1200 ledande praktiker - bland annat tandläkare, tandhygienister, sjuksköterskor, läkare, fysioterapeuter och psykologer. Vår vision är långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige. I över 60 år har vi tillsammans utvecklat svensk vård utifrån ett praktikerperspektiv och varje dag gör 8000 medarbetare verklig skillnad för våra patienter på 750 mottagningar i hela Sverige.

Praktikertjänst
Adolf Fredriks Kyrkogata 9
103 55 Stockholm
Sverige