Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Gynekologmottagningen i Läkarhuset Gävle upphör

Efter den 1 januari 2012 kommer inte kvinnorna i Gävleborg att kunna välja vårdgivare inom gynekologi, vilket kvinnor i andra landsting har möjlighet till. Det tycker vi på Praktikertjänst är en olycklig utveckling.

Gynekologi och fertilitetsmottagningen som har drivits av Dr Misgena Bekuretsion på Läkarhuset i Gävle kommer att från den 1 januari 2012 att upphöra, efter tio års verksamhet. Detta på grund av att Landstinget i Gävleborg har beslutat sig för att inte gå ut med en ny upphandling avseende gynekologi på entreprenad.

– Jag och Praktikertjänst tycker att det är beklagligt att en väl fungerande verksamhet läggs ner. Det kommer att leda till en indragning på 4000 besök per år inom kvinnosjukvården i ett svep. Mångfalden och möjligheten för patienterna att välja vårdgivare inom gynekologi och fertilitetsproblem tas bort i Gävleborgs landsting, säger Dr Misgena Bekuretsion.

Efter det att beslutet blivit känt för allmänheten har mottagningen blivit nedringd av upprörda patienter.

– Vi tycker det är tråkigt att kvinnorna i Gävleborgs landsting inte kommer att få samma möjlighet som i andra landsting att själva få välja sin vårdgivare. I Uppsala och Stockholm väljer man att göra tvärtom och istället satsa mer på vården för kvinnor, säger Björn Zackrisson, affärsområdeschef Praktikertjänst Hälso- och sjukvård.

Fram till 1 januari nästa år är du fortfarande välkommen till Gynekologi och fertilitetsmottagningen hos Dr Misgena Bekuretsion på Läkarhuset i Gävle.

Dr. Misgena vill framföra ett tack till alla patienter för förtroendet under alla dessa år.

 

Dr. Misgena Bekuretsion
Leg. Läkare
Spec. Gynekologi och Obstetrik

Björn Zackrisson
affärsområdeschef
Praktikertjänst Hälso- och sjukvård

 

För mer information kontakta:

Dr Misgena Bekuretsion             
Läkarhuset Gävle                       
Tfn: 026-157 551                     

Björn Zackrisson
Praktikertjänst Hälso- och sjukvård
Tfn: 08-789 39 88, 070-789 39 88

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Praktikertjänst

Praktikertjänst är Sveriges största koncern inom privat, entreprenörsdriven tandvård och hälso- och sjukvård. De 2 150 aktieägarna arbetar själva som verksamhetsansvariga på mottagningar över hela landet. Aktieägarna är tandläkare, tandtekniker, läkare, sjukgymnaster, psykoterapeuter/-analytiker m fl. Inom koncernen finns 13 dotterbolag. Omsättningen är 8,3 miljarder kr och medarbetarna  8 700.

Kontakter

Erik Magni

Erik Magni

Presskontakt Presschef Praktikertjänst 010-1283666 (pressjour)

Praktikertjänst - långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige

Praktikertjänst är en av Sveriges största vårdgivare med både de nöjdaste patienterna och medarbetarna. Vi är kooperativt ägda och styrda av 1200 ledande praktiker - bland annat tandläkare, tandhygienister, sjuksköterskor, läkare, fysioterapeuter och psykologer. Vår vision är långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige. I över 60 år har vi tillsammans utvecklat svensk vård utifrån ett praktikerperspektiv och varje dag gör 8000 medarbetare verklig skillnad för våra patienter på 750 mottagningar i hela Sverige.

Praktikertjänst
Adolf Fredriks Kyrkogata 9
103 55 Stockholm
Sverige